New Yorks bästa burgare?

October 1, 2012

New Yorks bästa burgare?

På uppdrag av Death by burgers korsar vi Atlanten och beger oss till landet i väst. Till staden som aldrig sover och landet som är känt världen över för sina enorma portioner och fantastiska köttkultur. Vi har beordrats att testa New Yorks bästa burgare.

Förväntningarna är höga på den lilla restaurangen med den anspråkslösa inredningen. Utanför vittnar en skylt om ställets storhet. Här ska New Yorks bästa hamburgare serveras. Som kvitto på detta har Eats on Lex precis tagit emot en utmärkelse som intygar just detta. Sajten Time Out har ätit sig igenom NYC´s burgarställen och vinnaren var Eats on Lex med deras dry aged beef burger med karamelliserad lök och ost.

Här serveras ren och skär lycka för bara 14 dollar.

Köttet är perfekt tillagat, precis så saftigt som man vill att en burgare ska vara. Servitören pratar om något som skulle kunna innebära att det sous vide tillagats vilket betyder att man tillagar färsen i en vakuumförpackning för att bevara dess saftighet och naturliga arom. Efter detta steks färsen till vald tillagninsgrad. Burgaren serveras med en rejäl ostskiva tillsammans med karamelliserad lök och deras egengjorda pommes. Som tillbehör får vi ketchup och lite saltgurka. Man kan också välja till bacon om så önskas men vi ville testa burgaren såsom den ursprungligen serveras.

Detta är en hamburgare för de som gillar enkelhet, kött, bröd, ost och lök med ketchup på sidan. Konstigare än så är det inte och kombinationen av smakerna är bra och gifter sig fint i munnen men vi ställer oss ändå ifrågasättande till att detta faktiskt är New Yorks bästa burgare.

För två junkies som oss, är vi lite skeptiska. Burgaren är utan tvekan bra och klart värd en omväg men är den verkligen NYC´s bästa är frågan. Det känns konstigt att det inte skulle finnas någon burgare som slår denna och i sådant fall är i alla fall vi lite besvikna.

//Sandra och Niklas

Mitt betyg:
Helhetsintryck:
Kött:
Bröd:
Dom var inte hemmagjorda
Pommes:
Pris:
New Yorks bästa burgare?4Sandra2012-10-01 06:56:57På uppdrag av Death by burgers korsar vi Atlanten och beger oss till landet i väst. Till staden som aldrig sover och landet som är känt världen…

Leave a Comment

Previous post:

Next post: