AG

January 11, 2013

AG

AG har varit ett ställe som jag älskat sen de öppnade och sen när Jureskog tog över och gjorde det till en av stans bättre köttrestauranger blev inte kärleken mindre, även om lounge/bar delen minskade så fylldes stället med härligt kött. Första gångerna jag var där och åt deras hamburgare tyckte jag det var bra men inte fantastiskt, kanske var jag där lite väl tidigt och de inte var helt inslipade. Har ätit burgaren fyra gånger nu men mellan burgare tre och fyra var det 6+ månader.

Burgaren de serverar nu känns mer mogen och slår ut det mesta som finns i Stockholm idag, Flippin Burgers har fortfarande övertaget dock. Den är på gränsen till för stor och hade den smakat sämre hade den varit för stor men nu när köttet är så perfekt så spelar det ingen roll att den är så stor att man får svårt att röra sig från AG efter man ätit den. Eftersom jag åt Le Bar Rouge burgare ett par dagar innan och hade smaken färskt i minnet (tyvärr) så kan man konstatera att klasskillnaden är helt enkelt enorm. Det är dumt att nöja sig med sämre burgare än det AG och Flippin serverar i dagsläget, de är helt enkelt i en klass helt för sig själva.

Mitt betyg:
Helhetsintryck:
Kött:
Bröd:
Pommes:
Pris:
AG4.6Stefan Tärnell2013-01-11 18:22:58AG har varit ett ställe som jag älskat sen de öppnade och sen när Jureskog tog över och gjorde det till en av stans bättre köttrestauranger b…

{ 6 comments… read them below or add one }

Mattias January 21, 2013 at 10:52 am

Hej Stefan, grym blogg du har!

Många av det burgare du käkar och skriver om här i bloggen är ju oftast på kvällstid. (Rätta mig och jag har fel). Så min fråga är om du skulle rekommendera något ställe som serverar en riktigt bra lunchburgare i Stockholm?

Keep up the good work!

Reply

Stefan Tärnell Stefan Svensson April 6, 2013 at 12:12 pm

Tack.

Tycker det är dåligt med lunchburgare av klass i Stockholm, tyvärr. Det skulle vara Vigårda som är OK samt Oljebaren som serverar samma burgare på lunchen som på kvällen. Le Rouge har en burgare på lunchen som jag inte är ett stor fan av men den fungerar.

Reply

Tjenixen January 25, 2013 at 12:46 am

Tja! Satt du i baren? Får man sånt där gott bröd även där? Minns inte riktigt vad smöret man fick till var för något, men det var ett fett av något slag.

Reply

Stefan Tärnell Stefan Svensson April 6, 2013 at 12:10 pm

Satt ej i baren, misstänker att det är samma burgare som i restaurangdelen dock. Smöret är inget smör utan är Lardo,

Reply

Kawe March 25, 2013 at 12:18 pm

Tja

Magisk sida med magiskt innehåll. Big up! Måste fråga om du har haft möjlighet att avsmaka Bröderna Olssons burgare. Som ett stort fan av vitlök är dessa en favorit hos mig. Vore skoj att höra vad ett kulinariskt geni som du tycker om en så enkel burgare.

Rock on!
/K.

Reply

Stefan Tärnell Stefan Svensson April 6, 2013 at 12:08 pm

Hej,

Har inte prövat Bröderna Olssons burgare, men den står på listan. Skall bli kul att pröva framöver.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: